uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Đus od kajsija?

24.10.2012, 09:00
Potrebno je:

4 kg zrelih kajsija (bez koštica)
oko 6 l vode
1 kg šećera
3-4 limuntusa
1/2 konzervansa
na vrh noža vinobrana

Priprema

Kajsije ispasirati (ručno ili u blenderu). Staviti da se kuvaju oko 20 min.

Propasirati kao paradajz, dodati oko 6 l vode, limuntus, konzervans i vinobran. Sve to staviti da prokuva i skidati penu.

Vruće sipati u dobro oprane i tople flaše, zatvoriti i dobro ih utopliti. Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.

Ono što ne iskoristite odmah može da stoji i do zime.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.