Kako se priprema Slatko od malina? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Slatko od malina?

07.11.2012, 11:11
Potrebno je:

1 kg očišćenih malina
1,300 g šećera
1 čaša vode.

Priprema

Maline mogu sazreti već krajem juna i njihova sezona ne traje dugo. I pored toga što, kao i kupine, imaju semenke u plodu, od njih se može skuvati ukusno i mirišljavo slatko. Kao i slatko od šumskih jagodica, slatko od malina se sprema bez dodataka vanile ili limuna. Tako maline zadrže svoj prirodni miris.

Odaberite krupne i čvrste, ne suviše zrele plodove malina i očistite ih od eventualno zaostalih peteljčica. Uzmite šerpu za kuvanje slatka pa ređajte u nju red šećera, red malina, dok ne utrošite celu količinu, Pokrijte i ostavite da stoji najmanje 12 časova. Posle toga stavite šerpu na štednjak, sipajte vodu i kuvajte slatko na jakoj temperaturi.

Kad se sok slatka zgusti toliko da pada u teškim kapima, skinite šerpu sa štednjaka, openite i pokrijte mokrim čistim platnom. Sačekajte da se ohladi pa onda sipajte u suve i čiste teglice.

Povežite teglice celofanom i ostavite, kao i druga slatka, na prohladno mesto.

Kuvano na ovaj način, slatko od malina može dugo da stoji, ali plodovi u njemu neće biti tako kompaktni kao kod slatka ukuvanog sa plodovima koji su stajali u krečnoj vodi.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.