Kako pripremiti Kuvajner po meri? - Uputstvo za ribolov
uputstva
registracija rs domena

Kako pripremiti Kuvajner po meri?

06.12.2012, 11:41
Da li ste nekada pomislili kako da neku od vaših varalica ucinite još izazovnijom za grabljivicu koju lovite? Ja jesam i to je bio razlog da sam se „bacio“ na kuvanje vrlo neobicnih specijaliteta. O cemu se radi? Manji šedovi sa zadebljanim radnim delom repa i malom površinom papucice idealni su za eksperimentisanje.
Recept: U posudu sa polukljucalom vodom ubaciti takve šedove. Dok se oni krckaju uzmite višeslojni karton i nekoliko cioda, pri cemu ne treba preterati sa dužinom kuvanja, dovoljno je nekoliko sekundi. Posle toga vadite jednog po jednog šeda iz posude, pa ih jednom ciodom probodite kroz glavu, fiksirajuci ga istovremeno za karton. Uhvatite ga potom za papucicu na repu i razvucite za trecinu njegove dužine. Tako razvucenog fiksirajte probadanjem drugom ciodom, kroz koren papucice i karton. Na zabadanje ove druge ciode posebno obratite pažnju, jer ce od mesta zabadanja zavisiti položaj i ugao papucice. Ako budete težili da ciodu zabodete što više prema gornjem delu papucice dobicete zatvoreniji ugao papuce, koji ce znatno uticati na pokretljivost i vibraciju šeda. Zatvoreniji ugao ujedno znaci i bolju pokretljivost i jacu vibraciju. Rastegnute i priheftane šedove odložite na neko hladno mesto (frižider bi bio idealan), a ako vam se ne žuri možete ih ostaviti i na sobnoj temperaturi, ali ce u tom slucaju formiranje trajati nešto duže. Posle nekoliko dana provedenih u frižideru, šedovi ce zadržati novi, izduženi oblik i postati još ubojitiji za odredene situacije. Sada imaju još izraženiju vibraciju repom, ali izazovno podrhtavaju i telom. Šta smo postigli ovakvom intervencijom? Suština je da smo dobili duži džig, ciji su najbitniji detalji za proizvodnju vibracije istanjeni i precizno srazmerni, što se fabrickim štancovanjem teško može postici. Za dobar i izazovan rad šeda potrebno je uskladiti debljinu radnog dela papucice, ugao, oblik i površinu papucice sa mekocom ili tvrdocom gume. Možda ovo nekima izgleda kao teranje „maka na konac“, ali smatram da je sve bitno i da je sreca zadnji faktor koji utce na uspeh u ribolovu.
Tekst preuzet sa linka http://www.pecarosi.com/20saveta.html
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.