Na koji način napraviti luk od gipsanih ploča? - Uputstvo za gradjevina
uputstva
zaštita voća

Na koji način napraviti luk od gipsanih ploča?

20.02.2013, 11:22
Firma Knauf proizvodi savitljive ploče baš za tu namenu. To su ploče za formiranje lučnih elemenata na plafonu i zidu. Oni ih jednim imenom zovu ploče za oblikovanje. Izrađene su posebnom tehnikom i dozvoljavaju savijanje.

Za postavljanje ovakvih ploča firma Knauf preporučuje korišćenje originalnih profila od kojih se mogu napraviti najraznovrsniji oblici pa i oni komplikovani kao što je kupola.

Takođe firma Rigips ima sisteme za gradnju lučnih elemenata pod nazivom Rifleks. Kojeg od ova dva proizvođača će te da kontaktirate zavisi od Vas. Kvaliteti su podjednaki samo treba da proverite cenu i dostupnost.

Korišćenjem metalnog nosač koji bi bio tiplovima i šrafovima učvršćen na zid a na njega bi se pričvršćivale gipsane ploče.

Treba skrenuti pažnju da se za učvršćivanje gipsanih ploča koriste specijalni šrafovi koji su otporni na uticaje gipsa. Glave šrafova se od dole izgletuju i prefarbaju i na taj način maskiraju.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.