Kako farbati metalne prozorske okvire? - Uputstvo za krecenje - farbanje - gletovanje
uputstva
zaštita voća

Kako farbati metalne prozorske okvire?

18.03.2013, 11:07
Prostoriju koju želite oličiti raščistite koliko god je to moguće. Uklonite namještaj, zavjese i zastornice za zavjese te podignite sagove postavljene od zida do zida i podlogu. Skinite ugradna rasvjetna tijela i police i sve ostale dijelove pokućstva koji se mogu rastaviti i skinuti sa zida.

Ostane li što u prostoriji, stavite to u sredinu i prekrijte zaštitnom folijom ili starim plahtama.
Prekrijte pod starim novinama, ali ne blizu mjesta gdje ćete boju skidati plamenikom.

Osim alata za ličenje, trebat će vam sredstva za skidanje BOJE, BOJE I PREMAZI, krpa, zaštitna traka za prekrivanje, punila za unutrašnju drvenariju i žbuku, nož za kitanje ili nož sa savitljivom oštricom, savitljiva podloga za BRUŠENJE, zaštitne naočale, dvokrake ljestve i jednostavna skela (možda kutija, par dvokrakih Ijestava i daska za skelu) kako bi vam glava bila 75 mm od stropa.


METALNI PROZORSKI OKVIRI

1. Provjerite ima li tragova HRĐE. Ako je pronađete, ostružite boju kako biste otkrili sve zahrđale dijelove. Izbrusite hrđu brusnim papirom ili žičanom četkom, a potom sve preostale tragove hrđe i korozije premažite sredstvom za sprječavanje hrđe ili hladno pocinčanom bojom koja neutralizira hrđu i djeluje kao temeljni premaz.

2. Prije nanošenja završnog premaza boje, premažite goli metal temeljnim premazom za metal. Nije potreban drugi premaz, osim ako ne mijenjate boju.

3. Ako se prozori teško zatvaraju, odstranite boju na spojnim rubovima te ih potom premažite temeljnim premazom i ponovno ih obojite.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.