Kako održavati travu zelenom? - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
zaštita voća

Kako održavati travu zelenom?

03.04.2013, 11:26
Travnjak zahtijeva brigu tijekom cijele godine, no svo to zelenilo vam daje posebnu draž, kada znate da ste sami pridonijeli tome. Nema ništa ljepše od uzdržavanog zelenog travnjaka. Podiže nam vrijednost kući, djeca se imaju gdje igrati a i prijatelji te uvijek pohvale.

1. Dobro je hranite! Dodajte kruto ili tekuće gnojivo najmanje 2-3 puta na godinu. Pratite upute pažljivo i dobro zalijte kako bi se gnojivo dobro rastopilo, ili biste mogli završiti sa smeđim mrljama ili još gore, sasvim ubiti travu.

2. Još bolje je zalijevajte! Jedno duboko, ujednačeno zalijevanje na tjedan je obično sve što travnjak treba, čak i u suhim mjesecima.

3. Plijevite ako je moguće i pazite na moguće bolesti trave. Većina korova se ne može kontrolirati sa selektivnim sredstvom za ubijanje korova. Hormonska sredstva protiv korova se ne bi trebala koristiti na travnjacima mlađim od dva mjeseca.

4. Kosite svaki tjedan. Općenito, cilj košnje je odrezati ne više od 2-3 cm trave. Rezanje skoro na nivou zemlje je siguran način da se uništi travnjak i potaknu korovi.

5. Prozračivanje pomaže kod poboljšanja penetracije gnojiva i vode. Ubodite vrtne vile u tlo dokle idu šiljci. Efektivnije je ako se radi u proljeće te je manje zalijevanja potrebno u ljeto.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.