Kako prodati stari automobil? - Uputstvo za automobile
uputstva
zaštita voća

Kako prodati stari automobil?

11.04.2013, 11:13
Došlo je vreme za kupovinu novog automobila. Sada ste verovatno sretni. Nakon dugog razmišljanja, diskusije sa vašim prijateljima, nesanih noći došlo je vrijeme da parkirate novog miljenika u garažu.
Ali u garaži je još uvek vaš odani pratilac koji vas je već dugo služio i sada je vreme da vas napusti. Ukoliko ne želite da zadržite stari automobil, vreme je za prodaju.

Ako se odlučite za prodaju ovo su neki korisni saveti:

1) Uradite redovno održavanje. Iako se čini glupo da održavate auto koji prodajete ipak to uradite i to zbog toga da bi minije spavali jer niste nikoga prevarili, ali i da otklonite sve nedostatke koji predstavljati problem u prodaji.

2) Temeljno operite automobil. Bilo bi dobro da ga i temeljno ispolirate.

3) Ako je motor suv nemojte ga prati. Ako kupac vidi da je motor opran pretpostaviće da nešto nije uredu sa vašim autom.

4) Očistite unutrašnjost automobila. Usisajte tapiseriju, plastiku dobro operite i poprskajte sa namenskim sprejom kako bi dobila sjaj.

5) Ako na autu ima nekih kvarova: slomljenih retrovizora, izgubljenih ratkapa i slično, otklonite ih sve. To nije skupo, a time dobijate priliku da svoj auto mnogo bolje prodate.

6) Stavite neki dobar osveživač vazduha. Kupite neki čiji miris nije suviše napadan.

7) Ispraznite auto i iznesti sve vaše stvari.

8) Pripremite svu papirologiju i knjigu sa evidencijom servisa.

9) Razgovarajte malo duže sa kupcem. Neki odluku donose odmah, a nekima je potrebno vrijeme da razmisle. Budite pristojni i iskreni koliko god je to moguće.

10) Nakon ove pripreme držite auto u garaži i izbegavajte vožnju.

Ako se odlučite da svoj auto pripremite za prodaju po principu uradi sam ovo su nužni koraci koje bi trebali preduzeti prije prodaje auta. Naravno sve vaše domišljatosti, improvizacije su moguće i mogu se uklopiti u gore navedene korake.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.