Kako kupiti GPS uređaj? - Uputstvo za automobile
uputstva
registracija rs domena

Kako kupiti GPS uređaj?

12.04.2013, 10:55
Kupovina GPS uređaja je već uveliko svakodnevnika, a vreme kada smo koristili mape je odavno prošlo. U širokoj upotrebi danas su GPS setovi za navigaciju na putu. Bilo da se radi o nalaženju najbržeg odredišta u vašem gradu, ili pokušavate da se snađete u novom gradu, GPS uređaj vaše probleme rešava u trenutku. Dakle, ukoliko se dvoumite oko kupovine novog ili unapređenja već postojećeg GPS seta, evo par korisnih saveta kako izabrati gps uređaj:

1) Iako postoji veliki broj različitih GPS modela na tržištu, najpogodniji za vas biće onaj koji odgovara vašim potrebama.

2) Za kampere ili one koji vole avanturu, idealna bi bila kupovina GPS uređaja koji u sebi ima integrisanu kameru, blic, elektronski kompas i barometar. GPS treba takođe da ima i ultra osetljivu antenu, kako ne bi imali probelma sa prijemom signala bilo da se nalazite negde u šumi, ili ste visoko u planini. Ukoliko se odlučite na kampovanje sa vašom porodicom i prijateljima, takođe bi trebali da uzmete u obzir kupovinu GPS uređaja sa ugrađenom radio podrškom.

3) Ukoliko vam GPS treba da bi vas navigirao kroz gradsku džunglu, uređaj koji vam omogućava fleksibilnost u pronalaženju pravog puta je idealan za vas. Budite sigurni da je vaš uređaj takđe sposoban da izračunava najbrži mogući put nazad, za slučaj da se zaglavite u saobraćaju.

4) Za one koji žele da zaštite svoje kućne ljubimce, vodootporni GPS uređaj bi bio idealan. Ovi se uređaji lako mogu zakačiti na njihov okovratnik i mogu vam pomoći kod lociranja vaših ljubimaca u slučaju da se oni izgube ili ih neko ukrade. Neki uređaji čak imaju i integrisanu podršku slanja e-mail-a u slučaju da vaši ljubimci napuste ‘bezbednu zonu’.

5) Izdvajajte određenu sumu iz kućnog budžeta namenjenu kupovini GPS uređaja. Možda ćete biti primorani na kupovinu posebnih mapa ukoliko često putujete. Neki od dodatnih uređaja podrazumevaju platforme za kokpit automobila na koji se montira GPS, adaptere ili punjače za GPS.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.