Kako skočiti u bazen? - Uputstvo za sportove
uputstva
registracija rs domena

Kako skočiti u bazen?

07.05.2013, 10:40
Želite skočiti u bazen i zadiviti sve oko vas? Dođete do bazena, vaši prijatelji i porodica gledaju sa divljenjem kako stajete u položaj da skočite i zaronite u bazen. Graciozno, polećete u vazduh i slećete u bazen – na stomak. Zar ne želite da zaronite u bazen kao staložen i sjajni olimpijac? Sa malo vežbe zapanjićete svoje prijatelje, a možda i sebe. Čitajte dalje da biste naučili kako skočiti u bazen.
1) Stanite prstima vašom stabilnijom nogom (desnom ako ste dešnjak, levom, ako ste levonogi) na ivicu bazena. Namestite suprotnu nogu malo iza stabilnije noge ali ne direktno iza nje.

2) Namestite bradu ka grudima. Ispružite ruke iznad glave, sa dlanovima na gore i dominantnom rukom ispod druge ruke. Obmotajte donju ruku oko gornje i spojite palčeve.

3) Malo se savite i naciljajte očima na otprilike tri koraka dalje u bazen, od mesta gde stojite.

4) Držite ruke podignute iznad glave. Ruke ća pratiti gde vam oči ciljaju. Lagano savite kolena i tada se odgurnite zadnjom nogom. Držite telo u liniji sa zadnjom nogom i prednjom nogom pod uglom od 45 stepeni dok zaranjate u vodu.

5) Držite noge spojene, ruke pravo, telo ispravljeno dok zaranjate u vodu. Dok vam telo gubi brzinu, počnite da izranjate ka površini. Sačekajte aplauz.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.