Kako da ubrzate rad u Excelu? - Uputstvo za kompjutere i internet
uputstva
registracija rs domena

Kako da ubrzate rad u Excelu?

17.08.2013, 10:35
Većina korisnika misle ako su savladali formule, učenje makroa i ako su odlični u izradi grafikona da su produktivni sa tabelama. Međutim, postoje jednostavni trikovi koje mogu da ubrzaju rad u Excelu i povećaju produktivnost.
Evo nekoliko trikova dvostrukog klika koji će vam omogućiti brži rad:


Dvostruko kliknite na dugme Office da biste zatvorili Excel.

Podesite širine kolona tako što ćete selektovati više kolona i dvostruko kliknite na separatore.

Dvostruko kliknite u ugao, odmah iznad linije skrolovanja da biste uključili razdelnu liniju. Neverovatno malo korisnika zna uopšte za ovu funkciju. Razdelna linija vam omogućava da "zaledite" gornji red velike tabele ili da uključite razdelnu liniju tako da možete da vidite dve različite stvari istovremeno. Takođe možete da uključite i vertikalnu razdelnu liniju tako što ćete kliknuti na malu liniju pored horizontalne linije za skrolovanje u donjem desnom uglu prozora.

Dvostruko kliknite na meni Ribbona da biste skupili Ribbon i tako dobili više prostora na ekranu.

Automatski ispunite serije ćelija sa podacima ili formulama tako što ćete dvostuko kliknuti na njih. Sve što treba da uradite je da izaberete formulu u prvoj ćeliji, i kliknete u donji desni ugao i videćete magiju.

Skočite u poslednji red ili kolonu u tabeli pomoću dvostrukog klika. Izaberite bilo koju ćeliju u tabeli i dvostruko kliknite na okvir ćelije u pravcu u kojem želite da idete.

Zaključajte određenu funkciju i ponovo je upotrebite dvostrukim klikom.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.