Kako napraviti marker za knjige - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako napraviti marker za knjige

28.05.2015, 08:47


1.Izaberite neki tanji karton ili deblji papir (npr. paus papir) koji će biti osnova vašeg markera, a zatim izaberite neku sliku (iz časopisa, novina) ili šareni papir koji ćete lepiti preko osnove. Slobodno napravite kolaž različitih papira ili slika koje želite da upotrebite.

2.Izbor veličine markera za knjigu je na vama. Možete napraviti jednostavniji, manje upadljiv marker (širine 2 cm), a može biti i širi ako želite da nalepite neku posebnu sliku i da se ona lepo vidi. Dužina markera takođe može varirati, samo nemojte preterivati. Ne želite da vam marker bude preširok i predugačak, pa da štrči iz knjige.

3.Kada ste isekli papir/karton, isecite i ukrasne papire ili slike kojima ćete ga dekorisati. Možete preko celog markera izlepiti neki štampani tekst iz novina kao pozadinu, pa preko njega neku zanimljivu sliku. Dajte markeru svoj pečat bez velikog truda, tako što ćete ga ukrasiti šljokicama, sjajem, stikerima. A ako ste malo kreativniji, možete i sami crtati po kartonu ili ispisivati neke citate, izreke, misli… Napravite kolaž od isečenih slika, eksperimentišite sa njima, preklapajte ih, a možete koristiti i svoje fotografije.

4.Da vam se marker ne bi brzo izlomio, oštetio i iscepao, morate ga zaštititi. To ćete najlakše uraditi sa širokim, providnim selotejpom (zalepite po dužini jednu traku sa obe strane markera).

5.Dodajte završni detalj – Probušite zumbalicom sredinu vrha markera. Uzmite neku dužu ukrasnu traku (npr. satensku), savijte je na pola pa sredinu provucite kroz rupicu na markeru. Zatim provucite oba kraja trake kroz taj obruč kako biste napravili čvor. Kroz traku kao dodatni ukras možete provući i neke perlice. Uzmite upaljač ili šibicu i plamenom malo oprljite krajeve trake da se ne bi rasipali.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.