uputstva
zaštita voća

Kako da ugradite YouTube klipove u PowerPoint?

14.06.2010, 13:32
Veoma često se dešava da prezenteri imaju muke da prikažu neki video u svojim PowerPoint prezentacijama zbog slabe Internet konekcije ili se na računaru ne nalaze odgovarajući kodeci.

Evo malo pomoći. YouTube video možete direktno da ugradite u PowerPoint. Ovo vam preporučujemo ako ste sigurni da ćete na mestu prezentovanja imati dobru konekciju. Daunlodujte YouTube Wizard plug-in sa adrese: skp.mvps.org i prilikom instalacije, u liniju sa alatkama u PowerPointu biće dodata nova komanda Insert YouTube video. Jednostavno treba samo da unesete URL YouTube video snimka koji želite da ubacite i da pratite korake u wizardu da biste dodali YouTube video plejer na aktuelni slajd.

Ako nemate internet konekciju, takođe možete da reprodukujete YouTube video u PowerPointu. Prvo daunlodujte YouTube video u Windows Media ili AVI formatu. Možete da upotrebite Zamzar.com ili MediaConverter.org da biste snimili YouTube video kao AVI fajl. Kada snimite video fajl kao AVI ili WMV fajl na računar, u liniji menija izaberite Insert > Movie > Movie from file da biste ubacili YouTube video u aktuelni slajd.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.