https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako se neguje Plamenac, visoki? - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako se neguje Plamenac, visoki?

25.07.2012, 11:01
Visoki plamenac je veoma omiljeno baštensko cveće, trajnica koja bogato cveta. Postojbina mu je Severna Amerika. Srednje je visine, 70-80 cm, uspravne stabljike, bokorastog rasta. Listovi su jajastog oblika, na vrhu šiljasti. Kod nas se gaje mnoge vrste visokog floksa; cvetovi su raznih nijansi ružičaste boje, ponekad i boje ciklame, a otvaraju se tokom leta, u moćnim grozdastim cvastima. U periodu cvetanja, ovaj floks je naročito dekorativan. Odgovara mu vlažno stanište, blizu vode ili ono koje je izloženo padavinama. Na jakom suncu plamenac oboli, brzo ga napadne plamenjača.
Položaj: Najbolje se oseća u polusenci, na izrazito sunčano mesto ga sadimo samo ako mu je obezbeđena vlažna mikroklima.

Zalivanje: Redovno i obilno.

Tlo: Dugo i lepo cveta samo na zemljištu sa odgovarajućom količinom vlage i bogatom hranjivim materijama, te sa dobrom drenažom.

Temperatura: Visoki plamenac je najdekorativniji na toplom i vlažnom staništu. Inače dobro podnosi našu klimu.

Period cvetanja: Juli, avgust.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.