uputstva
registracija rs domena

Kako se neguje Palma Cikas?

25.08.2012, 10:56
Ova neobična japanska palma često se zove Japanska sago palma. Ona sporo raste i ima praiskonski izgled biljke koja se nimalo nije promenila u poslednjih milion godina. Tamnozeleni meki listovi nalik su paprati, ali oni su u stvari čvrsti i žilavi. Listovi se otvaraju u rozetu koja izgleda kao mali braon ananas.
Japanska palma može da dostigne visinu do 2 metra, ali tako sporo raste da ako kupite biljku od 30 cm, činiće vam se kao da nikada neće biti visoka. Potrebna joj je dobra svetlost tako da se najbolje razvija u staklenoj bašti.

Svetlost: neophodno joj je puno svetlosti da bi izbacivala nove listove.

Sobna temperatura: Lepo napreduje na bilo kom mestu na temperaturi od 7 do 18°C, ali može da podnese i mraz ako je držite na suvom.

Zalivanje: Zemlja treba da bude vlažna, na sobnoj temperaturi. Smanjite zalivanje tokom zime. Umereno je prihranjujte svake 2 nedelje, od proleća do kasnog leta.

Posebna nega: Redovno je zalivajte i prihranjujte na visokoj temperaturi. Obilje svetlosti daje zdraviju biljku koja će stvarati nove listove. Leti je možete držati napolju.

Visina: 60 cm.

Mesto: Idealno bi joj bilo u staklenoj bašti.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.