https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Ideje i saveti za uredjenje malih bašti - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
zaštita voća

Ideje i saveti za uredjenje malih bašti

28.04.2010, 15:52
Ko ima mali plac oko kuće ili malo slobodnog zemljišta na raspolaganju, može sebi da priušti mnoštvo biljaka i interesantnih kompozicija i detalja. Na našem primeru možete da vidite šta je sve moguće posaditi i uraditi na površini 10 x 15 m. Izaberite najlepše ideje za uređenje svoje bašte!

Prilikom uređenja bašte oduvek je cenjena kreativnost. Međutim, u vremenima u kojima su bašte sve manje, kreativnost je neophodan preduslov da se na malom prostoru uredi atraktivna bašta. Crtež na ovoj strani predstavlja dvanaest „lukavih„ ideja za malu baštu sa velikim šarmom.

Podela na različite oblasti ima smisla i u malim baštama, jer skriveno mesto za časove odmora možete da imate jedino ako sa terase ne možete jednim pogledom da obuhvatite celu baštu. Osim toga zaštitna barijera budi radoznalost posmatrača i onda kada se iza nje skriva samo mali baštenski prostor. Nasuprot većim baštama, u malim baštama za podelu prostora nisu podesna bujna ostrva sa visokim ukrasnim travama i žbunovima. Umesto toga iskoristite alternative koje štede prostor, kao što je usko orezana živa ograda ili još bolje konstrukcija sa penjačicama.

Ni u najmanjim baštama niko ne želi da se odrekne raskošnih cvetova. Tamo gde nedostaje širina, preostaje izlaz u visinu: u kombinovanoj leji ruže visokostablašice brinu za dovoljno cvetova u visini očiju, dok se ispod šire letnje cvetnice i žbunovi. Malo prostora potrebno je i za piramidalne konstrukcije sa cvetnim penjačicama, kao što su klematis i ruža penjačica. Zahvaljujući policama na koje ćete postaviti biljke u saksijama, ni za terasu izbor nije ograničen.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.