Kako omogućiti Mass Storage mod na Samsung Galaxy S2 sa ICS-om? - Uputstvo za android
uputstva
registracija rs domena

Kako omogućiti Mass Storage mod na Samsung Galaxy S2 sa ICS-om?

04.09.2012, 12:49
Kako sam u recenziji za SGS3 izjavio da ne volim to što Samsung ne koristi Mass Storage mod na svojim uređajima, već MTP način prebacivanja podataka, nakon što sam nalete na uputstvo kako da omogućite Mass Storage mod na SGS2 telefonu sa ICS-om, morao sam da ga podelim sa vama.

Android 4.0.3 ICS za Samsung Galaxy S2 nudi dve opcije kada ga spojite na računar, a to su Media device (MTP) i Camera (PTP). Međutim moguće je uključiti i opciju Mass Storage. Verujem da ovo ne važi samo za ICS na SGS2 već i na drugim Samsung uređajima, pa ako imate Samsung uređaj, probajte i napišite u komentarima na kojim se još uređajima ovo može omogućiti.

Inače uključivanje MTP ili PTP transfera podataka funkcioniše na Windows platformi kao plug-n-play, ali na Linux OSu može da stvori probleme ako niste napredniji korisnik.




Kako uključiti USB Mass Storage na Android 4.0.x ICS Samsung Galaxy S2 telefonu:

Otvorite Settings
Kliknite na More... (odmah ispod Wireless and network)
Odaberite USB Utilities > Set USB cable connection mode
Zatim odaberite Connect storage to PC
Odaberite Turn on USB storage

To je to, trebalo bi da imate mogućnost Mass Storage moda i da kada otvorite folder sa slikama npr. da vidite i prikaz slika u vidu thumbnail-a, što u MTP modu nije moguće
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.