Kako da ubrzate Android telefon? - Uputstvo za android
uputstva
registracija rs domena

Kako da ubrzate Android telefon?

12.09.2012, 11:13
Jednostavno, instalirajte besplatnu aplikaciju App 2 SD. Ona je osmišljena kao prva pomoć za sve vlasnike Adroid pametnih telefona, koji muku muče sa slobodnim prostorom za instalaciju novih aplikacija.

Poznato vam je da Android telefoni uglavnom dolaze sa unapred definisanom količinom memorije, koja vam je na raspolaganju za instalaciju aplikacija. Kada je popunite nastaje prava frka. Telefon prijavljuje greške tokom rada, ne možete normalno da koristite SMS poruke, ne prikazuju se sve notifikacije, obaveštenja, telefon postaje spor i ko zna šta sve još.

Potrebno je da korisnik vodi računa o stanju keš memorije, redovno je prazni, sve aplikacije, za koje je to moguće, treba da drži na SD kartici, a treba pratiti i memoriju koju tokom rada aplikacije zauzimaju.

Ono što je nezgodno jeste činjenica da su sve ove stvari većini korisnika još uvek “bauk”, ali i to da se ne snalaze svi sa Androidom “kao riba u vodi”. Potrebno nam je neko jednostavnije i elegantnije rešenje.

U stvari, treba nam App 2 SD aplikacija, koja će gotovo sve gore nabrojane stvari odraditi sama. Ona ima simpatičan, lak za snalaženje i pregledan interfejs, a sve akcije se, uglavnom odrađuju na jedan klik.

Ova mala aplikacija će prebaciti sve programe na SD karticu, naravno one za koje je to moguće uraditi, keš memorija za sve aplikacije prazni se jednim potezom, a tu je i mogućnost automatskog obaveštavanja, odmah nakon instalacije, da li se aplikacija može prebaciti na SD karticu. Telefon će biti rasterećeniji i samim time i brži.

App 2 SD preuzet je besplatno već preko devet miliona puta, besplatna je i dostupna u Android Play marketu već sada. Ocenjena je sa 4.5.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.