iPhone uputstvo za početnike - Uputstvo za ajfon
uputstva
zaštita voća

iPhone uputstvo za početnike

17.09.2012, 11:32
Kupovina novog telefona donosi dosta komplikacija, pogotovo kada prelazite na neki model koji do sada niste koristili. Tu su problemi upoznavanja sa interfaceom, funkcijama i mogućnostima telefona, prebacivanje podataka sa starog telefona na novi i navikavanje na rad sa potpuno novim okruženjem.

Ukoliko ste prvi put vlasnik iPhone uređaja, doživjećete potpuno novo iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja, a mi ćemo vam pomoći da što lakše napravite prve korake kao svježi iPhone korisnik.

Prva stvar koju morate da uradite je da instalirate na vaš računar besplatnu aplikaciju pod imenom iTunes. Ona je nezaobilazna stavka u korišćenju vašeg telefona, jer vam omogućava backup podataka sa vašeg telefona, sinhronizaciju multimedijalnih sadržaja, instalaciju novih aplikacija i druge veoma važne funkcionalnosti vezane za vaš mobilni uređaj.

iTunes je, kao što smo rekli, besplatna aplikacija i možete je downloadovati sa zvaničnog Apple sajta.

Naravno, prvi sledeći korak je prebacivanje kontakata sa starog telefona na vaš novi iPhone. Procedura nije previše komplikovana, ako se pridržavate našeg uputstva za prebacivanje kontakata na iPhone.

Da bi mogli da koristite iTunes i sve mogućnosti koje vam software pruža, neophodno je da kreirate svoj AppleID. AppleID je vaš nalog kojem pristupate svim Apple servisima i kojim se identifikujete prilikom korišćenja servisa.

Najveći servis koji Apple nudi na našim prostorima je App Store. Pomoću ovog servisa možete na vaš iPhone instalirati razne aplikacije, igre i drugi sadržaj. App Store sadrži ogroman broj aplikacija spremnih za instalaciju, i taj broj se svakim danom povećava. Pomoću ovog servisa možete instalirati veliiki brij besplatnih aplikacija, ili aplikacija sa cijenom od jednog dolara.

Kako bi mogli da koristite ovaj servis, morate prvo kreirati AppleID, na lak i jednostavan način, koristeći uputstvo za kreiranje AppleID naloga. Nakon što uspješno kreirate vaš Apple nalog, možete krenuti u instalaciju aplikacija i igrica koje vas interesuju. Da ne bi imali problema prilikom instaliranja novog sadržaja na vaš iPhone, mi smo se potrudili da vam pomognemo i pri instalaciji aplikacija.

Kako bi se što lakše snašli, možemo vam predložiti aplikacije koje bi obavezno trebali da imate na svom novom telefonu. Ukoliko volite da igrate video igre, možete pogledati naše predloge igrica koje su odličan početak vaše iPhone igračke karijere.

Vjerovatno će vam posebno biti zanimljive aplikacije iMessage, koja vam omogućava besplatnu SMS komunikaciju sa vašim prijateljima koji posjeduju iPhone, Find My iPhone i Find My Friends, koje vam pomažu da pronađete vaš telefon ukoliko ga izgubite, ili da omogućite vašim prijateljima da vide vašu trenutnu lokaciju, kao i vi njihovu.

Na našoj Facebook stranici, često organizujemo nagradne igre, u kojima dodjeljujemo promo kodove za razne interesantne aplikacije i igre. Ukoliko budete učestvovali u nekoj od nagradnih igara i dobijete promo kod, koristiće vam uputstvo kako da aktivirate promo kod. Takođe, možete nas pratiti i na iZine.me Google+ page.

Preporučujemo vam da pogledate i tekstove koje su za iZine napisali iskusni iPhone korisnici, koji vam predlažu aplikacije koje vrijedi imati. Svoje iskustvo u korištenju iPhonea prenose Ivan Brezak Brkan, Nebojša Radović i drugi.

Ukoliko naiđete na neki problem ili nepoznanicu, možete pogledati dio našeg sajta vezan za trikove i savjete ili nas kontaktirajte sa konkretnim pitanjima, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.