uputstva
registracija rs domena

Kako da promenite veličinu particije na Windows 7 sistemu?

19.05.2010, 10:44
Windows 7 operativni sistem ima ugrađenu funkciju u Disk Managementu za promenu veličine particija i neće vam biti potrebni programi drugih proizvođača.

Upotreba ovog pomoćnog programa je veoma jednostavna. Potrebno je da otvorite Control Panel i u polje za pretraživanje ukucajte partition. Odmah će se pojaviti link u prozoru.

Ako želite da smanjite particiju:

1. Na ekranu Disk Management kliknite desnim tasterom miša na particiju koju želite da smanjite i iz kontekstnog menija izaberite Shrink Volume.
2. U okviru za dijalog Shrink unesite vrednost za koju želite da smanjite particiju (ne novu veličinu). Na primer, ako želite da smanjite particiju od 50 GB za 10 GB tako da dobijete particiju od 40 GB, u polje unesite 10000.

Ako želite da povećate particiju:

1. Na ekranu Disk Management kliknite desnim tasterom miša na particiju koju želite da smanjite i iz kontekstnog menija izaberite Extend Volume.
2. U ovom prozoru možete da odredite vrednost za koju želite da povećate particiju (ne novu veličinu).
To je sve.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.