uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Domaća turšija?

25.10.2012, 09:03
Potrebno je:

2 kg zelenih paprika
2 kg žutih paprika
2 kg krastavaca
2 kg malih dinja
2 kg malih lubenica
(lubenice i dinje treba da su veličine pesnice)
2 kg zelenog paradajza
150 g rena
šaka ljutih papričica

ZA PRESOLAC:

300 g soli
2 dl esencije
2 kesice vinobrana
1 kesica konzervansa
10 litara vode

Priprema

Povrće očistite, dobro operite, pa u redovima poređajte u besprekorno čisto burence.

Za presolac u litri vode prokuvajte so i sklonite sa vatre.

Dodajte esenciju, vinobran i konzervans, pa ovu mešavinu sipajte u devet litara prokuvane i ohlađene vode.

Sve dobro promešajte, pa nalijte turšiju.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.