https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako pripremiti Vranjanske pečene paprike? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Vranjanske pečene paprike?

07.11.2012, 11:18
Potrebno je:

50 babura
400 g ulja
so
sirće (vinsko)

Priprema

Zdrave, mesnate paprike operite i ispecite na štednjaku. Ostavite ih da stoje najmanje 12 časova.

Ulje sipajte u dublji tiganj i stavite ga na štednjak da se dobro zagreje. Svaku papriku uzmite za dršku i zamočite u vrelo ulje, pa onako toplu spuštajte u teglu, koja, takođe, treba da bude zagrejana.

Svaki red paprika posolite. Tako ređajte paprike dok ne napunite teglu skoro do vrha. Grlić tegle i tri santimetra ispod grlića ostavite slobodno da možete naliti sirće.

Tako složene paprike u teglama treba da odstoje još 12 sati. Tada ih nalijte vinskim sirćetom i poklopite tacnicama dok ne fermentišu (prevre).

Kad vrenje bude gotovo, a to je prirodan proces, povežite tegle i ostavite na prohladno mesto.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.