Kako da proverimo karoseriju polovnog automobila? - Uputstvo za kupovinu automobila
uputstva
registracija rs domena

Kako da proverimo karoseriju polovnog automobila?

19.12.2012, 11:27
Sastavi svih delova karoserije bi trebalo da budu pravi. To se odnosi na vrata, bokove, haubu i prtljažnik (gepek). Njihova boja treba da bude ista. Mesta koja su sveže ofarbana bi mogla da ukazuju da je vozilo imalo sudar u skorije vreme. Prislonite magnet za svaki deo karoserije, sa posebnom pažnjom na one delove koji mogu da zarđaju, kao što su donji delovi vrata i blatobrana. Ukoliko se magnet ne lepi, moguće je da su ta mesta karoserije popravljana od štete ili od rđi.

Pogledajte u prtljažnik, točkove i felne, i ispod haube za mesta koja su možda oštećena u nesreći i nakon toga ispravljana. Pregledajte niz rupa na donjem delu vozila, u unutrašnjosti spoljašnjeg kraja sa svake strane. Ukoliko su rupe skoro očišćene, ili su ogrebane, ovo može da ukazuje na to da je okvir vozila ispravljan usled nesreće, odnosno sudara.

Vrata, haubu i prtljažnik bi takođe trebalo da se neometano otvaraju i zatvaraju.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.