uputstva
registracija rs domena

Kako kupti laptop za decu?

16.02.2013, 10:25
Došlo je vreme da kupite laptop za vašu decu? Kupovina laptopa za vašu decu može da bude glavobolja. Naučite kako da uočite razlike između mini laptopova, i gde da nađete najbolje cene istih.

1) Uzmite u obzir hardverske zahteve softvera koji želite da upotrebaljvate na laptopu. Ukoliko se vaše dete školuje preko interneta ili ukoliko je zainteresovano za kreiranje ili izmenu postojećih YouTube video klipova, morate da obezbedite dosta memorije i dobar grafički procesor.

2) Obratite pažnju na čvrstinu izrade samog laptopa. Intelovi računari koji su namenjeni deci se testiraju u fabrici po proizvodnji tako što ih zapravo bacaju na zemlju improvizujući padove na taj način, kako bi se uverili u njihovu izdržljivost. Dobra i zanimljiva stvar je za decu to što mini laptopovi imaju ekran koji je osetljiv na dodir, tako da se mogu zabavljati crtanjem po ekranu koristeći za to specijalno namenjenu olovku.

3) Proverite garanciju pre same kupovine laptop računara. Jako je bitno da ona bude bar 2 godine, da bi u slučaju nekih kvarova mogli to besplatno otkloniti u njihovom ovlašćenom servisu.

4) Budite sigurni da laptop ima web kamericu, tako da možete koristiti Skype ili Google Chat servise kako bi sa nekim razgovarali lice-u-lice preko mreže. Pored toga, ukoliko imate rodbinu negde daleko, oni mogu da komuniciraju sa vašom decom na ovaj način. To je odličan način da se ostvare i održe kontakti sa takvim osobama.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.