uputstva
registracija rs domena

Kako zaštititi obuću od zimske soli?

27.02.2013, 10:32
Kada uđete na suvo, obuću obavezno osušite i izbrišite. Da li je so ostavila tragove na vašoj obući, videćete tek kada se obuća osuši.
Koristite zaštitne kreme za obuću pre nego što izađete na sneg. Mogu se naći vrlo kvalitetne po vrlo pristupačnim cenama, a sve zavisi od toga koju i kakvu obuću imate, koji su materijali u pitanju i kako se tretiraju.
Ako vam nijedno sredstvo nije pri ruci, sanirajte prvobitnu štetu običnom kremom za ruke. Razmažite i ostavite obuću da upije.
Ultimativno rešenje za skoro svaki tip obuće je najobičnija bebi krema poznatija kao “Pavlovićeva mast”. Ako svoju obuću pre izlaženja negujete ovom kremom, ona će ostati potpuno suva, a so neće uspeti da se nahvata budući da će površina obuće biti masna. Ovu kremu nećete morati da nanosite baš pred svakog izlaženja, ali procenite sami. Dodatni savet je da kremu nanesete i oko šavova oko đona obuće, zato što zimska so ima tendenciju da vam uništi konac šava, pa biste mogli da ostanete bez đona i da u sred zime nosite obuću na popravku.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.