Kako ukloniti ogrebotine s namještaja? - Uputstvo za ciscenje
uputstva
zaštita voća

Kako ukloniti ogrebotine s namještaja?

11.03.2013, 10:57
Kako ih ukloniti? Plitka ogrebotina s voskom polirana na drvenoj površini često se može istrljati finim brusnim papirom ili granatnim papirom namočenim u laneno ulje, a zatim voštanom politurom za namještaj stopiti s okolnom površinom.

Ako je ogrebotina duboka, možete je ukloniti jedino skidanjem čitave površine i nanošenjem nove politure ili FURNIRA. Možda ćete ogrebotinu još moći prikriti utrljavanjem pčelinjeg voska u boji, nešto tamnijoj od oštećene površine. Ostavite vosak neka se stvrdne, a zatim ga utrljajte u ogrebano mjesto. Nakon nekoliko sati, ispolirajte voštanom politurom.

Ako je površina lakirana, nanesite lak pomiješan s denaturiranim alkoholom. Izbrusite ga u ravnini površine finim brusnim ostakljenim papirom ili suhim abrazivnim papirom za suhu i mokru uporabu.

Obrišite prašinu pa ponovno obnovite sjaj nježnim trljanjem voštanom politurom. Denaturirani alkohol ne djeluje na poliuretanski lak ili celulozni lak, no njih je ionako teže zagrebati.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.