uputstva
registracija rs domena

Kako zid napraviti prozirnim?

14.03.2013, 10:43
Svatko tko živi u klasičnom stanu, čezne za dnevnim svjetlom. Međutim, zbog zakonskih propisa, ili nemogućnosti da prozor okrenete prema susjedovoj spavaćoj sobi, niste si tu privilegiju mogli dopustiti.

Naime, zakonski propisi nalažu da se prozor koji se može otvoriti mora biti 3 m od susjedove međe. Prozor koji je do 2 m od međe može biti ali sa zamućenim staklom.
Zbog toga ukoliko želimo obilje danjeg svjetla, zazidajmo zid od staklenih prizmi. Takav prozirni zid se ne smatra prozorom jer nema otvor, pa možete njime zidati koliko vas volja. Staklene prizme dolaze na tržište u raznobojnim nijansama i veličinama. Tako postoje dimenzije 19x19x8 cm, 24x24x8, 30x30x8. Osim toga postoje trokutaste, zaobljene, pravokutne. Te prizme stvaraju lom svjetla te je vizualizacija vrlo dojmljiva.

Za ugradnju u sanitarne prostore koristit ćemo posebne elemente koje propuštaju svjetlo ali iskrivljuju konture tako da se nemože prepoznati prava slika ako se gleda kroz taj zid.
Zidanje tim prizmama je lako, samo što svaki red moramo armirati metalnom šipkom od 10 mm koja se umeće u posebne proreze na cigli da se to kasnije ne vidi. Zid možemo kombinirati u više boja, razmještajući ih tako da prave lom svjetlosti u raznobojnim nijansama.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.