Kako podmazivati kosilicu? - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako podmazivati kosilicu?

22.03.2013, 10:58
Dva najvažnija dijela kosilice su noževi i kotači ili valjak. Starim kuhinjskim nožem odstranite naslage blata na kotačima ili na valjku jer to utječe na visinu košnje. Kad ih očistite, lagano poprskajte aerosolnim zaštitnim uljem.

1. Podmazivanje ovisi o vrsti kosilice, stoga pročitajte upute o upotrebi. Neke kosilice zahtijevaju mast, neke ulje, dok nekima nije potrebno nikakvo podmazivanje jer su ležajevi podmazani tijekom proizvodnje i zatvoreni za čitav upotrebni vijek kosilice.

2. U pravilu, kosilicu podmažite uljem ili mašću nakon svakih osam sati košnje. Podmažite čitavu kosilicu i poprskajte aerosolnim uljem prije no što je spremite preko zime.

3. Tijekom sezone košnje, obratite pažnju na matice i vijke. Mogu se otpustiti uslijed vibracija kosilice. To se posebno odnosi na podesive drvene valjke. Također trebate obratiti pažnju na to mogu li se podesne matice lako okretati i na to da sve podmazane točke budu čiste od otpada te da su sve zaštitne kapice zatvorene.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.