uputstva
registracija rs domena

Kako da ispravite problem praznog ekrana?

25.05.2010, 14:08
Kada vaš računar ne prikazuje ništa na ekranu imate Blank Display problem. Razlozi mogu da budu različiti. Navešćemo neke od njih.

1. Monitor ili sistem nema napajanje

Prva stvar koju treba da proverite je da li je sistem uključen kada pritisnete dugme Power. Nakon toga proverite da li je monitor uključen kada pritisnete dugme Power.

2. Monitor je pokvaren ili je VGA konekcija izgubljena

Pokušajte da priključite drugi monitor da biste proverili da li je kvar u monitoru ili nije. Takođe možete da proverite VGA kabl video kartice i proverite da li je problem u njemu ili u monitoru.

3. Problem sa video karticom ili sa AGP/PCI konektorom

Proverite video karticu. Isključite računar i izvucite kablove. Otvorite računar i izvadite i ponovo vratite video karticu. Nakon toga uključite računar i proverite da li je problem rešen. Ako nije možda problem izaziva AGP/PCI konektor. To ćete rešiti zamenom matične ploče.

4. Problem sa sistemskom memorijom

Problem praznog ekrana može da izazove i sistemski RAM, kada je pokvaren ili nije ispravno ubačen u memorijski slot matične ploče. Pokušajte da ga izvadite i ponovo vratite u slot ili ga u slučaju kvara zamenite.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.