Kako planirati sadnju travnjaka? - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako planirati sadnju travnjaka?

03.04.2013, 11:18
Travnjak zahtijeva brigu tijekom cijele godine, no svo to zelenilo vam daje posebnu draž, kada znate da ste sami pridonijeli tome. Nema ništa ljepše od uzdržavanog zelenog travnjaka. Podiže nam vrijednost kući, djeca se imaju gdje igrati a i prijatelji te uvijek pohvale.

1. Kod planiranja travnjaka važno je da izbjegavate kuteve ili brežuljke koji otežavaju košnju. Radije ih izravnajte ili isplanirajte kombinacije sa cvijećem ili posipavanjem sjeckane kore drveća koja također može dati lijep izgled. Također, morate uzeti u obzir ostale već postojeće prepreke kao što su ograde, vrata, bazeni i slične stvari.

2. Ukoliko je ikako moguće, prilikom planiranja travnjaka pokušajte izbjeći mjesta koja su većinom dana u sjeni budući da većina vrsta trave ne uspijeva najbolje na takvim mjestima. Za takva mjesta ako želite travnjak, koristite posebnu travu koja voli hlad.

3. Morate paziti i na godišnje doba kada se upuštate u planiranje. Najpogodnije je posaditi travnjak u proljeće ili jesen budući da su u ljeti i zimi uvjeti preekstremni za mladu travu, s tim da je prednost sadnje u jesen, jer kod sadnje u proljeće postoji mogućnost da ljeto bude prevruće te mlada trava ne uspije najbolje zbog ljetnih vrućina.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.