https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako izgleda orahovina i kako se može upotrijebiti u kućnoj radionici? - Uputstvo za gradjevina
uputstva
registracija rs domena

Kako izgleda orahovina i kako se može upotrijebiti u kućnoj radionici?

05.04.2013, 10:59
Orahovina spada u skupocjene vrste drveta. Sastoji se od finih vlakana, tvrda je i čvrsta, uvijek lijepe teksture, sivosmeđe do crno smeđe boje, ponekad s mrljama ili prugasta. Neznatno se steže ali ne podnosi vlagu. Prikladna je za obrađivanje, luženje i politiranje. Slične vrste drveta koje rastu u drugim zemljama se mogu naći na tržištu, a razlikuju se od domaće orahovine strukturom površine i tonovima.

1. Orahovina se upotrebljava za unutrašnje radove, pretežno za izradu namještaja, i to uglavnom kao furnir.

2. Cijenjen je materijal za duborez i tokarske proizvode.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.