https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako kupiti mobilni telefon preko računa? - Uputstvo za mobilne telefone
uputstva
registracija rs domena

Kako kupiti mobilni telefon preko računa?

15.04.2013, 11:07
Odlučili ste kupiti mobilni telefon preko računa? Znajte da većina ugovora prilikom kupovine mobilnih telefona je na dve godine, i, kada je u pitanju brz razvoj tehnologije, to se može činiti kao večnost. Sa nekoliko jednostavnih saveta, možete suziti broj mobilnih telefona i kupiti jedan koji je savršen za vas.

1) Odlučite se za jednog operatera. Ukoliko zovete prijatelje i članove porodice koji su u istoj mreži, besplatni servisi operatera za pozive ovakve vrste su nešto što može biti dobro po vas. Neki stariji modeli telefona se nalaze u ponudi kod svih mobilnih operatera, ali je kupovina posebnih novih modela najčešće ekskluziva jednog ili dva operatera. Odlučite se za operatera, onda se odlučite za jedan od modela koji su u ponudi.

2) Koji su mobilni telefoni za vas? Uzmite u obzir cene nekoliko telefona. Proverite da li je telefon isplativ i proverite da li postoje cenovni limiti na to šta možete kupiti.

3) Pogledajte cene prepaid modela telefona i uporedite te cene sa cenom koštanja postpaid usluga vašeg operatera. Obično je za one ljude koji ne koriste često telefon, ili imaju ograničeni budžet, bolja opcija kupovina prepaid telefona. Mnogi od njih takođe u ponudi imaju stilizovane telefone, čije su mogućnosti ograničene.

4) Obratite pažnju na tip baterije koju telefon koristi. Telefoni koji koriste NiCad bateriju su zastareli, tako da se klonite ovakvih telefona prilikom kupovine polovnih telefona. NiMH je poboljšana verzija i koristi bolju bateriju, ali je Li-Ion baterija u skladu sa najnovijom tehnologijom, i ona ima mnogo duži životni vek. Nažalost, takvi telefoni su ujedno i najskuplji na tržištu.

5) Pogledajte cenu osiguranja. Iako je ponekad izazov ovo zaobići, iz prostog razloga što veliki broj ljudi smatra da je to bacanje para ili zbog prevelike cene, ali je svejedno vredno pogledati i ovaj aspekt kod kupovine telefona. Većina osiguranja košta samo nekoliko dolara više na mesečnom nivou, i čak pokriva oštećenja telefona od vode, što može biti pogotovo korisno kada su u pitanju tinejdžeri. Treba znati da je osiguranje jedino dostupno kod kupovine novih modela telefona i da ga morate kupiti istovremeno sa kupovinom samog telefona.

Saveti i upozorenja:

- Uzmite u obzir pokrivenost signalom na vašoj teritoriji kao i broj predajnika u mestima gde obično putujete pre kupovine telefona i potpisivanja ugovora.
- Obavezno proverite nekoliko prodavaca mobilnih telefona pre kupovine mobilnog telefona, a ne samo mobilnu prodavnicu operatera.
- Često treći prodavci nude velike popuste, odustaju od aktivacionih provizija i rabata na telefone i telefonsku opremu.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.