Svi mi želimo da sačuvamo našu privatnost. Možda vam se već desilo da vam je neko neko ukrao nalog, fejsbuk profil? To mogu da nam urade na više načina, a najjednostavniji način je ako mi sami naše podatke ostavimo upamćene na tuđem kompjuteru. Da bismo smanjili mogućnost krađe i zloupotrebe naloga, treba obratiti pažnju na to da li su naši podaci već sačuvani u pretraživaču koji smo koristili i ukoliko jesu, izbrisati ih. Ukoliko koristite Google Chrome uradite sledeće: Kada se prvi put ulogujete na neki sajt, browser će vas upitati da li da sačuva lozinku, ukoliko to ne želite ignorišite i nastavite sa prijavljivanjem, a ako pristupate sa svog kompjutera, možete da izaberete Nikad za ovaj sajt/Never for this site. Ukoliko tako postupite, lozinke za izabrani sajt se neće pamtiti. Ukoliko već imate upamćene lozinke na Google Chrome, sledite korake: Kliknite na dugme za Prilagođavanje i kontrolu Google Chrom-a koje se nalazi u gornjem desnom uglu, odmah ispod crvenog dugmeta za zatvaranje prozora. Idite na Podešavanja/Settings Kliknite na Prikaži napredna podešavanja/Show advanced settings… Skrolujte na dole, naići ćete na odeljak Lozinke i obrasci/Passwords and forms, videćete link Upravljaj sačuvanim lozinkama/Manage saved passwords, na koji kliknete Dobićete prozor u kojem se nalaze sve sačuvane lozinke. Ukoliko je vaša lozinka sačuvana, nalaziće se baš u ovom prozoru. Ako je sačuvano više lozinki, može da se desi da vašu ne možete da vidite odmah, tada ili skrolujte, ili pretražite lozinku u prozorčetu koje je tome i namenjeno, a nalazi se u gornjem desnom uglu prozora. Potvrdite brisanje tako što ćete da kliknete na dugme “potvrdi/OK” Vaše korisničko ime i lozinka su izbrisani! Izađite iz podešavanja.