uputstva
zaštita voća

Kako obrisati lozinke iz pretraživača?

15.04.2013, 09:16
Svi mi želimo da sačuvamo našu privatnost. Možda vam se već desilo da vam je neko neko ukrao nalog, fejsbuk profil? To mogu da nam urade na više načina, a najjednostavniji način je ako mi sami naše podatke ostavimo upamćene na tuđem kompjuteru.
Da bismo smanjili mogućnost krađe i zloupotrebe naloga, treba obratiti pažnju na to da li su naši podaci već sačuvani u pretraživaču koji smo koristili i ukoliko jesu, izbrisati ih.
Ukoliko koristite Google Chrome uradite sledeće:

Kada se prvi put ulogujete na neki sajt, browser će vas upitati da li da sačuva lozinku, ukoliko to ne želite ignorišite i nastavite sa prijavljivanjem, a ako pristupate sa svog kompjutera, možete da izaberete Nikad za ovaj sajt/Never for this site. Ukoliko tako postupite, lozinke za izabrani sajt se neće pamtiti.

Ukoliko već imate upamćene lozinke na Google Chrome, sledite korake:Kliknite na dugme za Prilagođavanje i kontrolu Google Chrom-a koje se nalazi u gornjem desnom uglu, odmah ispod crvenog dugmeta za zatvaranje prozora.
Idite na Podešavanja/Settings
Kliknite na Prikaži napredna podešavanja/Show advanced settings…
Skrolujte na dole, naići ćete na odeljak Lozinke i obrasci/Passwords and forms, videćete link Upravljaj sačuvanim lozinkama/Manage saved passwords, na koji kliknete
Dobićete prozor u kojem se nalaze sve sačuvane lozinke. Ukoliko je vaša lozinka sačuvana, nalaziće se baš u ovom prozoru. Ako je sačuvano više lozinki, može da se desi da vašu ne možete da vidite odmah, tada ili skrolujte, ili pretražite lozinku u prozorčetu koje je tome i namenjeno, a nalazi se u gornjem desnom uglu prozora.
Potvrdite brisanje tako što ćete da kliknete na dugme “potvrdi/OK”
Vaše korisničko ime i lozinka su izbrisani!
Izađite iz podešavanja.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.