uputstva
zaštita voća

Kako da pristupite početnom ekranu i aplikacijama sa desktopa u Windowsu 8?

21.05.2013, 09:08
Verovatno svi mi težimo tome da sebi što je moguće više olakšamo svakodnevni rad na računaru.

Start Charming je možda upravo ono što tražite. Pomoću ove aplikacije možete da modifikujete početni ekran i omogućava vam da prikažete početni ekran unutar dekstopa. Ova aplikacije je veoma korisna ako većinu vremena za računarom provodite u režimu Desktop i povremeno preskačete u Metro interfejs. Pomoću ove aplikacije možete da otvorite Charms Bar iz ikonice u system tray-u.
Upotreba aplikacije je veoma jednostavna. Instalirajte je i automatski će biti postavljeno dugme Start na mesto na kojem bi i trebalo da bude, pomoću kojeg možete da otvorite meni Apps. Takođe, sa desne strane će se prikazati Search Charms.

Aplikacija koristi dugme Start za prikaz menija Apps ali početni ekran možete da otvorite i u starom izgledu pritiskom na dugme Win. U system trayu-nalazi se dugme Show Charms Bar pomoću kojeg možete da otvorite Charms Bar.

Start Charming kreiraće i direktorijum na desktopu unutar kojeg se nalaze prečice za lako pokretanje i zaustavljanje aplikacije. U direktorijumu Admin nalazi se Position Tool koja vam omogućava da ručno specifikujete poziciju početnog ekrana na desktopu. Ako želite da vratite standardna podešavanja, sve što treba da uradite je da kliknete na Restore Defaults.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.