uputstva
zaštita voća

Kako da kreirate zaštićene particije na USB flash drajvu?

27.05.2010, 10:29
Rohos Mini Drive je besplatan Windows pomoćni program koji će vam omogućiti da kreirate sakrivene particije zaštićene lozinkama i šifrovane na bilo kom USB flash drajvu.

Teoretski mogli biste da upotrebite program i na vašem hard drajvu, ali njegova stvarna vrednost je u situacijama kada imate potrebu da nosite osetljive podatke na flash drajvovima a imate običaj da ih zaboravljate na raznim mestima.

Kada utaknete flash drajv sa sakrivenom particijom u vaš računar videćete samo nezaštićenu particiju. Ako imate instaliran Rohos na vašem računaru možete da kliknete desnim tasterom miša na ikonicu u system trayu da biste se povezali sa skrivenom particijom. Ako koristite neki drugi računar možete da pokrenete Rohos mini.exe fajl sa glavne, vidljive particije flash drajva i unesete lozinku potrenu za otvaranje skrivene particije.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.