Kako da izvršite više zadataka pomoću samo jedne prečice na Windows 8 sistemu? - Uputstvo za kompjutere i internet
uputstva
zaštita voća

Kako da izvršite više zadataka pomoću samo jedne prečice na Windows 8 sistemu?

28.05.2013, 10:59
Prečice na tastaturi su veoma korisne jer će ubrzati vaš posao na računaru.

Taster Windows je deo puno korisnih prečica koje možete da koristite svakodnevno i olakšate sebi rad na računaru. Ali isto tako postoje različite kombinacije tastera koje se već dugo vremena koriste na Windows sistemima, i koje su veoma korisne.
Prečica Alt+F4 može vam pomoći na tri različita načina da Windows 8 učinite efikasnijim:

Zatvaranje Metro aplikacije u Windowsu 8

Metro ili moderne aplikacije na početnom ekranu Windowsa 8 zauzimaju ceo ekran i nemaju menije koji možete da pronađete u desktop programima Windowsa. Dakle, ne postoji način da ih direktno zatvorite. Možete da se prebacite na neku drugu aplikaciju pomoću tastera Windows, ali će aplikacija i dalje biti pokrenuta u pozadini. Ako želite potpuno da zatvorite aplikaciju, pritisnite prečicu Alt+F4.

Zatvaranje desktop programa

Ako se nalazite na desktopu, prečica Alt+F4 će zatvoriti program koji je u fokusu. Ovo je ista prečica koja je dostupna i u prethodnim verzijama Windows operativnog sistema.

Isključivanje Windowsa 8

Isključivanje Windowsa 8 pomoću dugmeta Start obuhvata nekoliko koraka za otvaranje prozora Settings>Power a zatim prikazivanje menija za isključivanje. Ako se nalazite na desktopu, postoji brži način. Kliknite na prazan prostor na desktopu da biste ga postavili u prvi plan a zatim upotrebite prečicu Alt+F4 da biste otvorili meni za isključivanje. Tada možete da izaberete željenu akciju.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.