uputstva
zaštita voća

Kako da ubrzate vreme isključivanja Windows sistema?

10.06.2013, 08:18
Ako želite, možete da ubrzate vreme isključivanja vašeg Windows sistema bez potrebe da čekate od pritiska na dugme Shutdown do isključivanja sistema.

U ovom članku opisaćemo vam trik koji će vam pomoći da skratite vreme isključivanja vašeg Windows sistema. Ako brinete za bezbednost vašeg računara i dokumenata koje na njemu čuvate, sigurno je da sačekate da se sistem u potpunosti isključi pre nego što ga napustite.
Uštedite sebi vreme i skratite vreme čekanja. Ali, obratite pažnju, morate biti sigurni da želite da “čačkate” po registru, jer ukoliko tačno ne znate šta radite možete napraviti više štete nego koristi.

Dakle, ako ste sigurni da želite da skratite vreme isključivanja računara uz podešavanja registra, uradite sledeće:

Potražite regedit i otvorite ga.
Otvoriće se Registry Editor. Potražite Control key prateći sledeću putanju: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
Kliknite desnim tasterom miša na stavku WaitToKillServiceTimeout i iz kontekstnog meniaj izaberite opciju Modify.
Promenite vrednost na 2000 i kliknite na OK da biste sačuvali novu vrednost. Ova vrednost označava da će se vaš Windows sistem isključiti za 2 sekunde, umesto standardnih 20 sekundi.


Isključite računar da biste isprobali kojom će se brzinom isključiti.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.