Kako da prilagodite veličinu stranice u Android Browseru? - Uputstvo za kompjutere i internet
uputstva
registracija rs domena

Kako da prilagodite veličinu stranice u Android Browseru?

01.07.2013, 10:42
Iako većina web sajtova imaju jedinstvene verzije za mobilne uređaje, mnogi korisnici radije pregledaju verzije za računar.

Razlog za to je što verzije za računar obično imaju mnogo više funkcija od verzija za mobilne uređaje. Međutim, pregledanje sadržaja je često otežano zato što te stranice nisu formatirane za veličinu ekrana telefona. Ovaj problem možete jednostavno da rešite.
Da biste prilagodili veličinu web stranice u Android Browseru, uradite sledeće:

Otvorite aplikaciju Internet/Browser app.
Kada se pretraživač učita, kliknite na dugme Menu da biste otvorili meni pretraživača, a zatim kliknite na opciju Settings.
Kliknite na opciju Advanced da biste otvorili napredna podešavanja.
Na ekranu Advanced Settings potražite opciju Auto-fit pages – Format Web pages to fit the screen. Uverite se da polje pored opcije bude potvrđeno.
Vratite se na glavni interfejs pretraživača i učitajte web stranicu koju želite. Tekst na stranici će biti prilagođen veličini ekrana vašeg mobilnog uređaja.
Kasnije, ako želite da isključite ovu opciju, pratite gore opisane korake i isključite opciju Auto-fit pages – Format Web pages to fit the screen.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.