uputstva
zaštita voća

Kako da napravite snimak ekrana?

27.05.2010, 10:43
ZScreen je samo jedna od mnogih alatki za kreiranje snimaka ekrana ali ona ima nekoliko jedinstvenih funkcija koje je izdvajaju od ostalih alatki.

Kao prvo, ovaj program je otvorenog koda. Međutim ono što je većini korisnika još važnije je njegova fleksibilnost u radu sa drugim alatkama za kreiranje snimaka ekrana i editovanje slika. Sve što vam treba možete da uradite pomoću vrućih tastera koje možete da prilagođavate. Snimke ekrana možete da pošaljete na FTP server, clipboard, u fajl ili u neki drugi program za editovanje slika koji imate instaliran na računaru.

Ako snimke ekrana šaljete u fajl, možete da podesite njegove JPEG mogućnosti za skaliranje - ako je slika prevelika možete da podesite ZScreen da smanji kvalitet slike za određeni procenat. ZScreen-u nedostaju funkcije koje bi možda blogerima bile potrebne, kao što su beleške i označavanje, ali za jednostavno snimanje i editovanje snimaka on je odličan izbor.

ZScreen je besplatan za daunlodovanje i postoji samo verzija za Windows sisteme.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.