uputstva
registracija rs domena

Kako da preuzmete Google Docs u starijim Office formatima?

26.07.2013, 10:44
Slanje dokumentacije je u današnje vreme dosta nesigurno jer još uvek postoji puno korisnika koji koriste starije verzije Office paketa.

Ako koristite Google Docs za kucanje, deljenje i saradnju sa drugim korisnicima, možda ste primetili da nije imao podršku za starije formate Office-a. Sada, Google Docs ima podršku za starije formate Officea i postoje tri opcije za korišćenje starijih formata.
U slučaju da imate saradnike koji koriste starije verzije Office paketa, predstavićemo vam tri opcije za preuzimanje Google Docs dokumenata u starijim formatima Office-a.

1

Snimite dokumente u formatu koji vi koristite a zatim upotrebite online konverter da biste preuzeli dokumente u starijim formatima Office-a. Evo nekih web sajtova za besplatno konvertovanje dokumenata:

http://www.online-convert.com/
http://www.zamzar.com/
http://www.mediaconverter.org/

Međutim, ako su u dokumentu sadržane neke važne informacije, ne preporučujemo vam ovaj način konvertovanja.

2

Instalirajte Office Compatibility Pack na ciljnim računarima. Upotrebom ovog programa omogućava se otvaranje i modifikovanje fajlova u novijim formatima kroz starije verzije programa.

3

Pošaljite dokument sa vašeg Google Docs naloga na vaš email i izaberite format koji želite tako što ćete kliknuti na opciju File u meniju a zatim kliknite na Email as attachment. Prikazaće se padajući meni koji vam omogućava da izaberete željeni format.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.