Ako ne želite da se izbrisane stavke gomilaju u direktorijumu Deleted Items možete da konfigurišete Outlook da automatski isprazni direktorijum kada god izlazite iz programa Outlook. Ovo je veoma korisno ako imate ograničenje u veličini Inbox direktorijuma. Evo šta je potrebno da uradite da biste konfigurisali Outlook da automatski isprazni direktorijum Deleted Items svaki put kada izlazite iz Outlooka. Otvorite Outlook. U Ribbonu kliknte na dugme Office. Kliknite na dugme Options. U panelu sa leve strane kliknite na Advanced. U odeljku Outlook start and exit, potvrdite opciju Empty Deleted Items folder when exiting Outlook. Kliknite na dugme OK. To je sve.