Kako da Excel otvori tabele u posebnim prozorima? - Uputstvo za kompjutere i internet
uputstva
registracija rs domena

Kako da Excel otvori tabele u posebnim prozorima?

16.08.2013, 10:38
Ako puno radite u Excelu verovatno ste primetili da svaka tabela koju otvorite neće kreirati novu karticu Excela u Taskbaru, kao što je slučaj u Internet Exploreru ili nekom drugom programu.
Srećom, postoji odličan trik za Excel 2007 koji će vam omogućiti da za svaku tabelu otvorite po jedan primerak Excela. Ovo je odličan tri i ako imate više monitora i želite da otvorite tabele na različitim monitorima. Ako se jedna tabela blokira, neće uticati na druge tabele pošto su one otvorene u novom prozoru Excela.

Ovu funkciju možete jednostavno da dodate pomoću fajlova registra koji su već kreirani i koji će dodati stavku u kontekstni meni.

Možete da daunlodujete ovaj ZIP fajl koji sadrži pet različitih fajlova: jedan za dodavanje opcije koja će biti standardna, jedan za samo dodavanje opcije, jedan koji će opciju učiniti standardnom, jedan za uklanjanje opcije i jedan koji će je ukloniti iz standardnog podešavanja.

Svi fajlovi su TXT fajlovi i da biste ih upotrebili treba samo da im promenite ime na .reg fajlove. Nakon toga, dvostruko kliknite na onaj koji želite da upotrebite i kliknite na OK kada se pojavi prompt.

Takođe, možete da pokrenete fajlove u redosledu u kojem želite, tako da možete prvo da dodate opciju a posle da je dodelite u standardne opcije.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.