Kako da kreirate prečicu za pejstovanje teksta u Microsoft Word? - Uputstvo za kompjutere i internet
uputstva
zaštita voća

Kako da kreirate prečicu za pejstovanje teksta u Microsoft Word?

31.08.2013, 10:55
Pejstovanje teksta sa web stranice u Microsoft Word može da bude prilično problematično. Verovatno želite da pejstujete samo tekst, ali ćete ujedno kopirati i formatiranja.
Evo jednostavnog rešenja. Zvanični metod za pejstovanje teksta u Word je opcija Paste Special (Ctrl+Shift+V), ali ova opcija otvara okvir za dijalog i primorava vas da izaberete da pejstujete samo tekst. Jednostavniji metod je da kreirate makro koji pejstuje neformatiran tekst i kojem ćete dodeliti istu prečicu. Ovo je jednostavan način uštede vremena prilikom pejstovanja teksta. Evo šta je potrebno da uradite:


Sa kartice View kreirajte novi makro pod imenom PasteSpecial.

Zamenite sadržaje koda editora sa sledećim tekstom:
Sub PasteSpecial()
Selection.PasteSpecial DataType:=wdPasteText
End Sub

Iz Microsoft Office dugmeta koje se nalazi u gornjem levom uglu prozora izaberite Word Options > Customize, a zatim kliknite na dugme Customize pored Keyboard shortcuts u dnu da biste otvorili okvir za dijalog Customize Keyboard.

Izaberite Macros iz liste kategorija sa leve strane a zatim vaš makro u polju Commands sa desne strane. Sada možete da unesete prečicu sa tastature (Ctrl+Shift+V ili neku svoju) i kliknite na dugme Assign.

Kada završite ove korake lakše ćete pejstovati tekst u dokument pomoću prečice sa tastature.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.