Kako ocistiti laptop? - Uputstvo za hardware
uputstva
registracija rs domena

Kako ocistiti laptop?

26.05.2015, 22:20
Čišćenje lap topa nije neka posebna nauka, i može ga očistiti svako. Kako bi svoj računar očistili pravilno, i kako ga ne bi ste oštetili prilikom čišćenja, evo par saveta kako da očistite lap top. Kada se odlučite da očistite svoj lap top, potrebno je da on bude ugašen, kao i da ne bude uključen u struju.

1) Prvo što vam je potrebno je boca sa kompresovanim vazduhom, koju možete kupiti. Kada kupite kompresovani vazduh, potrebno je da njime naprskate tastaturu vašeg lap topa, kako bi ste oduvali prašinu koja se sakupila na celoj površini.

2) Nakon toga moj savet je da uzmete parče vate, ili štapiće za uši, i da pomoću njih obrišete prašinu između tastera na vašoj tastaturi. Pokušajte da što detaljnije očistite i isčačkate prašinu koja se nataložila izmedju tastera, a nakon toga ponovo uzmite bocu sa kompresovanim vazduhom i opet oduvajte prašinu koju ste isčačkali.

3) Nakon toga na red dolazi ekran, za čišćenje ekrana potrebna vam je krpa, po mogućstvu platnena, da bude što mekša i naravno čista, i neko sredstvo za čišćenje koje možete kupiti u servisima računara i računarske opreme. Moj savet je da ne koristite sredstva za čišćenje prozora koja imate u kući, jer neka od njih mogu da sadrže sastojke koji štete vašem ekranu.

4) Kada ste sve to nabavili, potrebno je da sredstvo naprskate na krpu, nikako ne prskajte direktno na ekran, i nakon toga laganim pokretima očistite svoj ekran. Kada ste završili sa ekranom, možete istom krpom i istim sredstvom da predjete i preko tastature, i preko druge strane ekrana, tj preko poklopca računara. Nakon svega toga, još jednom možete produvati tastaturu kompresovanim vazuhom koji imate, i vaš lap top je spreman za korišćenje.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.