https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako posaditi pšenicu za Božić? - Uputstvo za hrišćanstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako posaditi pšenicu za Božić?

26.05.2015, 22:45
Pšenica se sadi 13. decembra, na dan Sv.Lucije kod katolika, odnosno na Sv.Nikolu, 19.decembra kod pravoslavaca.

Za sadnju pšenice potrebna je pšenica, otprilike jedna šaka i tanjir ili posuda u koju će se posaditi.

1.Stavlja se zemlja u plitku posudu, a na nju se poređa pšenica, koja je stajala u vodi preko noći. Odgore se zrna prekriju sa još malo zemlje. Svakodnevno zemlju treba kvasiti tj. prskati vodom na sobnoj temperaturi.

2.Pšenična zrna se mogu staviti i bez zemlje. Samo se rasporede po dnu posude, tako da je u potpunosti prekriju. Ostavi se do ivice bar 1 cm jer će se pšenica nicanjem raširiti. Zalivati umereno. Najbolje je samo prskati vodom jednom do dva puta dnevno.

3.Može se u sredini tanjira – posude ostaviti prostor u koji će doći sveća. Uzeti plitki tanjir po zelji, u sredinu staviti manju čašu (za rakiju). Nasuti zrna pšenice oko čaše do ivice tanjira.

4.Pšenicu, koju ste posadili na jedan od ova tri načina, možete prekriti pamučnom tkaninom natopljenom vodom. Stavlja se preko, da bi zrna ravnomerno bubrila i da bi dobijala dovoljnu količinu vlage za to. Kada se pojave prve klice tkaninu treba skloniti da bi pšenica nesmetano nicala.

5.Pre nego što se stavi na sto, žito se ošiša makazama da bude ravno, jer retko kad samo izraste ravnomerno. Stavi se sveća u sredinu, a žito se po sredini veže crvenom mašnom ili trakom u vidu trobojke (zastave).
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.