uputstva
registracija rs domena

Kako odstraniti fleke od voska?

28.05.2015, 08:39

1.Jedna od tehnika otklanjanja fleka od voska sa tkanine je ljuštenje. Sačekajte da se vosak u potpunosti ohladi pa ga onda polako oljuštite. Mrlju koja ostane ćete zatim lako odstraniti pranjem. Najbolje je da odeću iskuvate, ako je to moguće, a ako nije, operite je nekoliko puta kako bi fleka skroz iščezla.

2.U otklanjanju fleka od voska sa odeće pomaže i sledeća metoda: odevni predmet stavite u kesu i ostavite je u zamrzivaču nekoliko sati. Vosak će se ovako osušiti i stvrdnuti pa ćete moći da ga skinete bez problema.

3.Vosak sa odeće možete skinuti i tako što ćete preko uflekanog mesta staviti list papira pa preko njega preći toplom peglom. Na ovaj način, fleke možete skinuti i sa tepiha ili nameštaja.

4.Za skidanje fleka od voska sa tkanina, fleku možete natopiti medicinskim benzinom, a u slučaju da je u pitanju prirodni materijal, možete koristiti alkohol ili aceton. Kada je fleka dobro upila tečnost, uzmite četku i iščetkajte fleku. Medicinski benzin i alkohol možete koristiti i ako zalepite trepavice voskom. U tom slučaju, sipajte alkohol ili benzin na vatu i polako svlačite vosak sa trepavica dok skroz ne otpadne. Naravno, budite obazrivi kad radite oko očiju i obavezno držite oči zatvorene!

5.Ako vam vosak od sveće kane na šporet, nikako nemojte pokušavati da ga ostružete žicom za sudove. Ako se vosak ohladio, uključite ringlu dok se ponovo ne zagreje pa ga obrišite krpom koju ste prethodno natopili alkoholom. Umesto alkohola možete koristiti toplu vodu i sunđer.

6.Mrlje od voska sa drvenog nameštaja možete jednostavno obrisati salvetom nakon što ste fleku ugrejali fenom za kosu.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.