https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako urediti dom (feng šui)? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
registracija rs domena

Kako urediti dom (feng šui)?

28.05.2015, 09:05

1.Kupatilo predstavlja finansijski položaj stanara, jer su to mesta na kojima se koristi voda. U kupatilu obavezno treba imati kamen, ulazna vrata najbolja su ako su drvena i ako je u njihovoj blizini nešto zeleno. Treba da su neupadljivi, ne preveliki i besprekorno čisti. Poklopac toaleta uvek treba da bude spušten, a vrata prostorije zatvorena. Slavine i cevi koje cure odma treba popraviti.

2.Kuhinja. Tradicionalno se tretira kao najznačajnija prostorija doma, razlog je što se tu nalazi štednjak, koji predstavlja središte porodičnog bogatstva. U kuhinji je poželjna žuta boja s crvenim elementima koja podstiču na druženje. Sumorne boje inače izazivaju osećaj teskobe, manjak svetlosti kvari vid. Šporet ne bi trebalo da bude uz sudoperu, ali ni naspram nje. Izbegavajte ogledala jer ona čine dvostruko veći uticaj vatre. Sve što ne radi onako kako bi trebalo, izaziva ljutnju. Jako je bitno da onaj koji sprema obroke bude lepo raspoložen jer na taj način neopipljivim silama vas hrani podrškom i ljubavlju.

3.Od posebne važnosti je feng šui spavaćih soba, jer ima izuzetan uticaj na kvalitet odnosa sa voljenom osobom. Po lokaciji najbolje da je najudaljenija od ulaznih vrata, ulaz ne bi trebao da bude u direktnoj liniji sa ulaznim vratima.

4.Krevet treba da se nalazi na takvom mestu da osoba koja leži može da vidi svakog ko ulazi na vrata. Obično je najbolji položaj dijagonalno u odnosu na vrata. Dok ste u krevetu trebalo bi da kada se probudite ugledate neki prijatan prizor. To može biti privlačan pogled kroz prozor ili slika na zidu koja vam pruža svojom tematikom ono što želite prvo da vidite kad počne novi dan.

5.Dnevna soba, prostor u kome se okupljaju članovi porodice da bi se odmarali, takođe mesto na kome primamo goste. Shodno tome ona treba da odražava ličnost i interesovanje ukućana. Idealno je da bude pravilnog oblika. Nameštaj udoban i usklađen dimenzijama prostorije. Na policama mogu biti stvarčice koje skupljate, na zidovima okačene fotografije ili stavljene na stočuću. Važno je imati meru i da prostorija bude adekvatno osvetljena. Domaćin kada sedi u dnevnoj sobi mora da ima pogled na glavni ulaz u sobu.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.