uputstva
zaštita voća

Kako da uključite i konfigurišete Firewall na Vista sistemu?

04.06.2010, 09:29
Window Vista Firewall je iz bezbednosnih razloga veoma važan za svaki računar da bi se sprečilo pokretanje sumnjivih programa.

Po standardnom podešavanju Firewall servis je uključen. Ako iz nekog razloga ovaj servis na vašem Vista sistemu nije uključen pratite sledeće korake da biste uključili servis:

1. Kliknite na Start i u polje za pretraživanje ukucajte servise i pritisnite Enter. Otvoriće se prozor Services.
2. U prozoru Services skrolujte ka dole do unosa Windows Firewall i proverite status. Startup type bi trebao da bude Automatic.
3. Da biste konfigurisali Windows Firewall idite na Start > Control Panel > Security > Windows Firewall. Otvoriće se prozor Windows Firewall.
4. U ovom prozoru možete da vidite da li je uključen zaštitni zid. Za normalne operacije ne treba da pokrenete Firewall ali ako želite da pokrenete programe koji treba da se povežu na Internet onda je potrebno da konfigurišete Firewall.
5. Da biste konfigurisali Firewall i omogućili programima da se povežu na mrežu ili internet kliknite na Change Settings. U prozoru Settings, uverite se da je uključen Firewall, kliknite na karticu Exceptions. Na ovoj kartici videćete programe koje podržava Windows Firewall.
6. Da biste dodali programe kliknite na dugme Add Programs, kliknite na program koji želite ili možete da potražite lokaciju .exe fajla programa i kliknite na OK. Program koji ste dodali sada će moći da prođe kroz zaštitni zid i pristupi podacima na mreži ili internetu.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.