uputstva
registracija rs domena

Kako da izbrišete datoteke sa CD-RW diska, XP?

09.06.2010, 12:06
Ako je vaš računar opremljen sa CD rezačem koji podržava CD rewritable (CD-RW) diskove, vi onda možete da ga izbrišete i ponovo koristite. U ovom članku je opisano kako da izbrišete datoteke sa read and write CDa u Windowsu XP.

Kako da izbrišete datoteke sa CD-RW diska

Da biste izbrisali datoteke sa rewritable diska:
1. Dva puta kliknite na ikonu My Computer na radnoj površini.

2. U okviru My Computer, desnim tasterom miša kliknite na na uređaj za snimanje CD-a, a onda kliknite na Open. Windows prikazuje privremeni skladišteni prostor gde su se nalazile datoteke pre nego što su iskopirane na CD. Datoteke ili fascicle koje se nalaze u privremenom skladištenom prostoru izlistane su u okviru Files Ready to Be Written to the CD .

3. U oknu CD Writing Tasks, kliknite na Erase this CD-RW. Prikazaće se Welcome to the CD Writing Wizard okvir dijaloga. Nakon što kliknete na Next, pojaviće se okvir dijaloga Erasing the CD i progresna traka prikazuje napredovanje procesa.

4. Kada je process završen, dobijate poruku u polju za obaveštenja i onda možete koristiti CD-RW disk.Napomena: Ne mogu se svi kompakt diskovi predviđeni za brisanje. Ako CD koji koristite nije predviđen za brisanje, onda ova funkcija nije dostupna.

Rešavanje problema

Možete brisati I ponovo koristiti CD-RW diskove; međutim možda neće moći da se reprodukuju u drugim uređajima (kao što su audio CD uređaji).
Da biste rešili ovakav problem, koristite CD snimač da biste sačuvali informacije na CD-R diskovima. Na ovim diskovima moguće je snimiti zapis samo jednom, ali možete reprodukovati CD-R diskove na većini CD playera i CD-ROM uređaja
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.