Kako da stavite u Control Panel sve što želite? - Uputstvo za windows xp
uputstva
zaštita voća

Kako da stavite u Control Panel sve što želite?

10.06.2010, 14:24
Ponekad Windows aplikacije dodaju ikone u Control Panel. Da li ste se ikada zapitali kako to rade? Nemojte više da se pitate, jer sada i vi možete da uradite isto pomoću Your CPL-a, malog pomoćnog programa koji je kompatibilan sa Windows XP, 2000, ME i Windows 98 operativnim sistemima. Paket sadrži dva mala fajla koje treba da kopirate u system direktorijum vaše instalacije Windowsa. U slučaju Windows XP-a, to znači da oba fajla, YourCPL.cpl i YourCPLconfig.txt treba da se pomere u system32 direktorijum.

YourCPLconfig.txt sadrži informacije o tome koje aplikacije su dodate u Windowsov Control Panel. Po standardnom podešavanju dodat je link ka Registry-ju. Format za dodavanje novih stavki je uvek isti. On počinje sa putanjom ka izvršnom fajlu, nastavlja se sa imenom aplikacije, opisom a ponekad i sa opcijom komandne linije. Svaka aplikacija treba da se unese u odvojenu liniju.

Na primer, linija za dodavanje Regedit-a u Control panel izgleda ovako: c:\windows\regedit.exe Regedit Registry editor. Takođe treba da se postarate da pritisnete TAB posle svakog parametra, jer ako to ne uradite dobićete poruku o CPL grešci u Control Panel-u.

Kao što možete da vidite relativno je lako dodati nove aplikacije u Control Panel. Po meni u korisne aplikacije koje biste mogli da ubacite u Control Panel spadaju Autorun programi, Process Explorer, True Crypt i neki programi za deinstaliranje (na primer Revo Uninstaller).
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.